Updates en Release notes Stromer firmware SUI FW 4.3.8.4

Gebruikersavatar
J3R
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 616
Lid geworden op: 15 mei 2018, 20:35
Locatie: NL

Release notes Stromer firmware
:rtfm:

Stromer OMNI Interface.
Release notes Stromer firmware.
Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste firmwareversies voor de Stromer OMNI Interface. De momenteel geïnstalleerde firmwareversies kunt u via het menu laten weergeven:

MENU/SYSTEEM/OVER SUI FW = Firmware van het touchscreen

Firmware-updates worden automatisch naar uw Stromer verzonden. Schakel uw Stromer in zodat deze firmware-updates kan ontvangen. De Stromer heeft minimaal tien minuten goede mobiele ontvangst nodig. Wanneer er een update klaar staat voor installatie, dan wordt dit weergegeven door een indicator in de statusbalk.

Zodra u uw Stromer in- of uitschakelt, kunt u kiezen of u de update meteen (JA) of later (NEE) wilt installeren.
Nieuwe FW:

OMNI Interface C - Kleurendisplay
OMNI Interface B - ST1 vanaf bouwjaar juli 2019


SUI FW 4.3.8.4

11.03.2022

Nieuwe functies

Om de accu tegen diepontlading te beschermen, wordt de Stromer automatisch uitgeschakeld als het accu niveau te laag is.

Connectiviteit

De connectiviteitsupgrade voor de Stromer ST1 LCI met OMNI Interface C is ontgrendeld (ontgrendelt de Stromer OMNI App).
Stromer ST1 LCI zonder connectiviteits-upgrade kan nu verbinding maken met de Stromer BT App.
Er zijn optimalisaties doorgevoerd aan de cellulaire communicatie.
Het verbindingsproces evenals de stabiliteit van de verbinding tussen OMNI Interface B & C en de Stromer BT App, zijn geoptimaliseerd.
Een bug die verhinderde dat de Stromer BT App een software-update op de OMNI Interface B kon installeren, is verholpen.
Er zijn verbeteringen aangebracht in de gebruikersinterface van de software-update via Bluetooth voor de OMNI Interface B.
Zodra de Stromer BT App of de smartphone is verbonden met de OMNI Interface B, wordt de verbindingsstatus weergegeven in de informatiebalk.

Batterij

Soms werd de foutcode "210003" weergegeven wanneer de Stromer werd ingeschakeld, omdat de accu of de voeding met vertraging werd ingeschakeld. Nieuw is dat de foutcode verdwijnt wanneer de stroomvoorziening succesvol wordt ingeschakeld.
Indien een overspanning wordt vastgesteld, dan wordt de recuperatie om veiligheidsredenen gedeactiveerd.

Lader

Soms werd na het verwijderen van de lader de foutcode "210110" op de Stromer weergegeven, omdat de stroomvoorziening tijdens de veiligheidscontrole na 1 seconde niet onder een bepaalde drempelwaarde kwam. Nu wordt de fout pas na 4 seconden weergegeven.
Als het type van de aangesloten lader niet kan worden geïdentificeerd, dan wordt de eerder aangesloten lader niet meer weergegeven. Zo wordt voorkomen dat de verkeerde firmware voor de lader wordt gedownload.

Diverse optimalisaties

Nu wordt de waarde van de sensor bewaakt en bijgehouden om een consistente ondersteuning te garanderen.
Er wordt nu gedetecteerd of de pedalen daadwerkelijk rond gaan als er wordt gefietst. Om veiligheidsredenen wordt de ondersteuning gedeactiveerd als de pedalen niet rond gaan.
Als de PIN-code bij een Stromer met OMNI Interface C is vergeten/verloren, kan de code na het overleggen van een voertuig-ID of een aankoopbewijs worden gereset door de vakhandelaar. Door een compatibiliteitsfout werd bij voertuigen met een Supernova M99 Pro koplamp in enkele gevallen de foutcode "210009" weergegeven. Deze fout is hersteld.
Ondersteuning toegevoegd voor het nieuwe ST3 Pinion-model.
Er is een firmware-update "01-0104-0107" voor het Blubrake ABS-systeem. De firmware update wordt automatisch geïnstalleerd na bevestiging indien nodig.
Ondersteuning voor de Blubrake ABS Generatie 2 is toegevoegd.
🇳🇱 Stromer (ST2) ST3 🚲 Li-ion 983Wh 🔋
Plaats reactie