Hulp nodig! Welke band moet ik nu kiezen?

FredP.
Rookie
Rookie
Belgium
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mei 2022, 13:14

Dag iedereen,

Omdat ik twee keer het asfalt heb gekust met mijn vorige x-speed, wil ik nu meer aandacht aan mijn banden schenken.

Ik heb een prijsofferte gevraagd voor de x-speed pinion, en als ik kijk naar de PIRELLI Cycl-e GT lijken ze echt glad. Hoe reageren ze bij nat weer? Welk band zou ik dan best kiezen om in elk weer omstandigheden veilig te kunnen rijden?
Als ik over banden lees, lees ik: "die zijn goed" of "dit merk is beter" maar bijna nooit WAAROM men voor deze of deze merk/type kiest.

Over merk gesproken: Continental lijkt "DE" keuze te zijn voor veel mensen. Waarom is dat? Ik vroeg aan mijn fietsmakelaar om contact winter premium in zijn offerte te voorzien, wat hij deed, maar zei dat het vrij smalle banden zijn, en raad ze af. Hij stelt Scalato voor. Wat nu?

Ik rij heel graag met de fiets naar het werk, maar ben geen fiets fanatiek. Ik zou dus hulp van specialisten kunnen gebruiken om een keuze te maken. Waarop baseren jullie voor zomer en winter banden te kiezen? Ik wil me vooral op mijn speedbike veilig voelen, hoe kan ik best kiezen?

Bedankt voor jullie reacties!

Fred

PS: Mijn fm zet ook een kaderslot in zijn offerte. Is dit nuttig? Ik zou nooit mijn bike met gewoon een kaderslot alleen laten, ook is het maar voor 2 min. Adviezen zijn welkom.
Gebruikersavatar
Niwla
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 318
Lid geworden op: 26 jan 2020, 18:43
Locatie: Groningen
Merk SP: Klever X Alpha 45
Km-stand: 10K

Mijn Alpha werd geleverd met de PIRELLI Cycl-e GT. Ik ben er dik tevreden mee maar ben geen ervaren fietser en heb geen vergelijkingsmateriaal.
Klever X Alpha 45 Wild Grey, by.schulz G.2 LT, Ortlieb back roller hi-vis (2x), Lazer Anverz NTA MIPS
maar ik ben natuurlijk geen expert...
mrstrom

Ik heb de bandjes die bij de ST5 horen er nu onder. Geven voor mijn gevoel wat meer grip dan de ST3 bandjes.

Maar beide rijden heerlijk. je gooit de fiets zo de bocht in.
Joker
Veteraan
Veteraan
Belgium
Berichten: 404
Lid geworden op: 13 nov 2020, 18:52
Locatie: Gent
Merk SP: Stromer ST2 LE
Km-stand: 20000

FredP. schreef: 26 mei 2022, 14:15 PS: Mijn fm zet ook een kaderslot in zijn offerte. Is dit nuttig? Ik zou nooit mijn bike met gewoon een kaderslot alleen laten, ook is het maar voor 2 min. Adviezen zijn welkom.
kaderslot = ringslot vermoed ik.
Heel nuttig. Het hangt vast aan je fiets dus heb je die altijd bij.
Zorg dat het een ART2 slot is waar je ook een ketting of een kabel kan aan vastmaken.
Met zo een slot hou je ook plaats over in je fietstas.
Bluuf me je fikn van me velo!
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 22960
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Stromer ST3 PINION SE

FredP. schreef: 26 mei 2022, 14:15 Omdat ik twee keer het asfalt heb gekust met mijn vorige x-speed, wil ik nu meer aandacht aan mijn banden schenken.
De Schwalbe Super Moto X banden zijn prima bij mooi weer. Zodra het nat of glad wordt moet je je rijgedrag inderdaad flink aanpassen.
FredP. schreef: 26 mei 2022, 14:15 Over merk gesproken: Continental lijkt "DE" keuze te zijn voor veel mensen. Waarom is dat? Ik vroeg aan mijn fietsmakelaar om contact winter premium in zijn offerte te voorzien, wat hij deed, maar zei dat het vrij smalle banden zijn, en raad ze af. Hij stelt Scalato voor. Wat nu?
Ik heb de Schwalbes op mijn Klever X ALPHA 45 vervangen door de Pirelli Cycl-e for Stromer. Hele fijne band. Houdt het ook heel goed bij nat weer. Ik kan er mijn ALPHA mee de bochten in gooien, dat durfde ik op de Super Moto X niet echt aan. (Het profiel zegt niet alles, compound doet ook ontzettend veel.)


De Scalato Spasso S is feitelijk een goeie, en aanzienlijk goedkopere, rip-off van de Pirelli Cycl-e. Ik heb deze band een tijdje terug uitgebreid getest en ik heb 'm goed bevonden. Zou zomaar mijn volgende band kunnen worden. Mijn review vind je hier:

https://www.speedpedelecreview.com/foru ... php?t=4687

Qua winterband:

Continental is voor velen dé keuze omdat dit merk een aantal ontzettend goeie speed pedelec banden heeft die zichzelf al jarenlang hebben bewezen. Op dit forum zijn we al vanaf dag één bezig over de Continental Top CONTACT Winter II Premium:

https://www.speedpedelecreview.com/foru ... .php?t=589

Klopt inderdaad dat deze band smaller is dan de Schwalbe Super Moto X band. Maar ze zijn gewoon goedgekeurd door Klever voor gebruik op de X. Het oogt alleen even wat anders. Maar dat is (professioneel gezien) geen reden om 'm af te keuren. Voor de winter is dit nog altijd één van de allerbeste speed pedelec banden op de markt.

Als alternatief: Pirelli is inmiddels ook met een winterband gekomen, de Pirelli Angel WT Urban. Deze moet zich nog wel eventjes gaan bewijzen (dat heeft de Continental winterband jaren geleden al gedaan):

https://www.speedpedelecreview.com/foru ... 04#p103404
Stromer ST1 X 2017 - Stromer ST2 S 2018 - Klever X ALPHA 45 2021 - Stromer ST3 PINON 2023
Blackbird
Pro
Pro
Belgium
Berichten: 53
Lid geworden op: 16 aug 2021, 10:56
Locatie: Antwerpen
Merk SP: Klever X-Speed Alpha
Km-stand: 3500km

Maak je geen zorgen over de Pirelli's , dat zijn prima banden ook in regenweer .Ik heb deze op mijn Alpha liggen en ben er zeer tevreden over .....één enkel minpuntje ze zijn wat slijtiger ( maar dat is gekend ,ook van hun autobanden ...maar perfect weggedrag in alle omstandigheden ...uitgezonderd bij sterk vriesweer maar dan hebben we het over andere dimensies van banden ) . Na 3500km is het profiel toch wel al wat gereduceerd . Op mijn vorige R&M waar het vrouwtje nu mee rijdt heb ik de Schwalbes ( zeer tricky bij nat wegdek) vervangen door Vredestijn Icons ...en deze is ook perfect in de regen en minder slijtgevoelig.
De Conti's zijn ook prima banden en ik heb deze destijds geweerd omdat ze het overall aanzicht van de fiets verklooien (smalle banden onder brede spatborden..... :roll: ) maar dat is persoonlijke smaak.
FredP.
Rookie
Rookie
Belgium
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mei 2022, 13:14

Bedankt voor jullie reacties !
Topo
Pro
Pro
Belgium
Berichten: 40
Lid geworden op: 27 apr 2022, 15:28
Locatie: Hulshout
Merk SP: Stromer ST1
Km-stand: 13000

Na enkele keren lek gereden te hebben, gaat de originele Vee Tyre eraf en dacht ik eraan om te gaan voor een winterband (het zal toch stilaan kouder gaan worden :D ).

Ik heb al één Continental Top Contact Winter II Premium aangekocht (bij wijze van test) gezien de lovende reacties Deftige prijs, maar deze is wel zeer smal, toch zeker in de 27,5 inch maat. Nu maak ik mezelf de bedenking dat de verzekering moeilijk zal doen na een ongeval, als blijkt dat ik niet met de goede bandenmaat rij?
Kan ik dan enkel als alternatief de originele VEE winterband en de pirelli angel wt voor Stromer plaatsen?
Gebruikersavatar
FreddyH
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 9406
Lid geworden op: 24 jan 2018, 17:46
Locatie: regio Eindhoven
Merk SP: Klever X-Speed α

Je kunt overwegen om een mail naar je verzekeringsmaatschappij te sturen en vragen of ze moeilijk doen over de winter Conti's...
🇺🇦
There was never a good war, or a bad peace :bn:
[Benjamin Franklin]
Stromer ST
Expert
Expert
Belgium
Berichten: 164
Lid geworden op: 09 apr 2022, 20:06
Merk SP: Stromer
Km-stand: 0

Zelf ben ik altijd al een ‘Michelin’-adept geweest.
Maar helaas ontbreekt het nog aan enig aanbod … 😟
🇨🇭ST3 Pinion Sport/Cool White/ABS/geveerd/BQ983
🇨🇭CP Chimayo+/photochromic
Plaats reactie