Stromer ST2 met riem

Plaats reactie
Templar
Rookie
Rookie
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2021, 21:19

Hallo iedereen bedankt voor de toelating. :cool2:
Ben van plan me een stromer st 2 met riem aan te schaffen volgend jaar. Ik rijd elke dag naar het werk ongeveer 45km in totaal heen en weer door weer en wind dus ook in de winter nu doe ik dat met een riesse en muller supercharger maar wil nu eens iets anders.
De reden waarom ik met een riem wil is het onderhoudsvriendelijke eraan en ook minder slijtage maar ook omdat ik met mijn R&M nooit de 45km/h heb kunnen halen.
Meestal reed ik rond de 35km/h en dat ging vrij vlot alles erboven was werkendag en zeker tegenwind. Nu moet ik wel toegeven dat ik met mijn R&M dik 18000 km gefietst heb en bijna nooit een probleem heb mogen ondervinden.
Nu ik hier zo door deze groep lees zie ik wel veel problemen met foutmeldingen en softwareproblemen of sensorsystemen die al stuk zijn na een jaar. Moet ik mij zorgen maken over de st2 met riem of is dit gewoon een fijne fiets...

Mvg
Gebruikersavatar
Golvas
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 4319
Lid geworden op: 23 dec 2018, 16:30
Locatie: BE

Templar schreef: 23 nov 2021, 16:03 Moet ik mij zorgen maken over de st2 met riem of is dit gewoon een fijne fiets...
Het kan écht wel alle richtingen uit : van probleemloze fiets over fiets-met-een-aantal-issues tot fiets-met-aardig-wat-problemen ... je mag je dus best wel wat zorgen maken ... :mrgreen:

Ervaringen bij de vleet : viewtopic.php?f=49&t=4050
Golvas V2.0 🇧🇪

:bike: Stromer ST2 2018 - Sport 20" - Matt Black - :battery: 983 Wh
Gebruikersavatar
Peerke1960
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 839
Lid geworden op: 12 aug 2019, 11:18
Locatie: Nijmegen
Merk SP: ST1 2019
Km-stand: 22001

Bij mij is het de goede kant op gegaan. Nu ruim 2 jaar een ST1, 22000 km op de teller en nauwelijks (serieuze) problemen. Hooguit wat lagerproblemen trapas en voorwiel. De ST 1 is in zijn algemeen dan ook redelijk probleemloos. St2 heeft wat issues die ook door modificaties zijn opgelost zoals de versnellingsnaaf. Ik lees nog steeds wat ondersteuningsproblemen.
Zelf ga ik nu voor de ST3 pinion die in maart uitkomt. Dit als opvolger voor de 1. De ST3 is een uitontwikkelde fiets en nu verrijkt met pinion, belt en optioneel ABS. Mijn FM is tevreden over de ST3 die hij degelijker vindt dan de 1. Dit n.a.v. mijn kapotte vooraslager na 20000 km. ( iets speling).
Succes met je aankoop proces, Peter
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 15961
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Klever X Alpha 45

Templar schreef: 23 nov 2021, 16:03 Nu ik hier zo door deze groep lees zie ik wel veel problemen met foutmeldingen en softwareproblemen of sensorsystemen die al stuk zijn na een jaar. Moet ik mij zorgen maken over de st2 met riem of is dit gewoon een fijne fiets.
Het is gewoon een fijne fiets.

De introductie is niet vlekkeloos verlopen, maar de grootste issues zijn inmiddels erkend en deels opgelost:

- Schakelproblemen. Werd veroorzaakt door een c-ring die los kon raken. Oorzaak bekend, is op te lossen bij voorraadmodellen en reeds geleverde modellen, komt niet meer voor bij nieuwe modellen
- Ondersteuningsproblemen. Achterwiel-as op het juiste moment aanhalen, op de juiste wijze kalibreren. Klaar. In enkele gevallen is de sensor defect. Die wordt vervangen en dan is het ook klaar. Dealers lijken hier hun draai niet in te kunnen vinden, we lezen nog steeds verhalen van teleurstellende demo-ritten. Die dealers zou ik links laten liggen.
- Ondersteuning valt weg bij het rijden over een hobbel. Dit kan worden opgelost met een extra plaatje tussen de wicket cable en het accu-vak. (Officiële oplossing vanuit Stromer.) Daarmee heeft de accu de ruimte niet meer om bij een hobbel de connectie te verliezen.
- Remschijf voor rinkelt: Stromer is bezig met het homologeren van een andere remschijf. Dat kost tijd en is nog niet rond. Maar probleem is dus erkend en Stromer werkt aan een oplossing.

Belangrijkste is dat je een ervaren Stromer dealer kiest, liefst met onderdelen op voorraad en gratis leen-Stromers bij problemen.


Want ja het kan dat je eens een storing krijgt. Daar zul je ook meer over lezen omdat er enorm veel Stromers rondrijden, en er dit forum plus meerdere FB groepen zijn waar eigenaren hun storingen melden. Verder zul je, vooral op FB, met name mensen lezen met problemen en niet degenen die nergens last van hebben.
Stromer ST1 X (2017) --> Stromer ST2 S (2018) --> Klever X Alpha 45 (2021)
Gebruikersavatar
Golvas
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 4319
Lid geworden op: 23 dec 2018, 16:30
Locatie: BE

Heb je er al mee gereden TS ?
Golvas V2.0 🇧🇪

:bike: Stromer ST2 2018 - Sport 20" - Matt Black - :battery: 983 Wh
SpeedPAT
Pro
Pro
Netherlands
Berichten: 90
Lid geworden op: 15 mei 2021, 21:03
Locatie: Noord Limburg
Merk SP: Stromer
Km-stand: 1.000

Een proefrit maak je op een perfect afgestelde demonstratie fiets, met minder neem je geen genoegen.
Op deze manier kun je ook de dealer testen.
Blijkt de fiets niet goed afgesteld. Bedank dan vriendelijk voor het kopje koffie
en ga op zoek naar een betere dealer.
Begin van het jaar een proefrit gemaakt op een ST2 met riem. Mijn fm begreep het spel :ay

Succes ermee.
Templar
Rookie
Rookie
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2021, 21:19

Golvas schreef: 23 nov 2021, 19:43 Heb je er al mee gereden TS ?
Nog niet maar binnenkort heb ik een testritje bij velodome
metalpe
Rookie
Rookie
Belgium
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 nov 2021, 06:51
Locatie: Bree
Merk SP: Stromer s2
Km-stand: 0

Ik krijg de mijne deze, of volgende week (hangt van de DIV af).

Alle problemen hier baren me, bij zo een dure fiets wel een beetje zorgen, maar je moet het allemaal in de context zien denk ik.
De Stromer is zowat de meest geleasde fiets, en een van de vaakst voorkomende speed pedelecs die er zijn. Er zijn maar weinig concurrenten die de 45km/u echt halen.
De middenmotors zijn dan vooral bosch (ook andere merken natuurlijk), maar die bosch motoren zitten verdeeld over HEEL veel merken. Als je dus op de totale populatie van speed pedelecs zou kijken welk percentage ervan op een stromer rijdt, kom je op een hele hoog percentage uit. Ik durf er geen getal op te plakken, maar ik hoorde laatst ergens dat ongeveer 1/3 van de speed pedelecs die in Be rondrijden, stromers zijn. De overige 2/3 is dus verdeeld over zeker 10 andere merken (Riese en Muller, Klever, Cube, Qwic, Gazelle, Norta, ... noem maar op). Het is natuurlijk logisch dat er, als er veel meer stromers rijden, er ook veel meer mensen met problemen met stromers zijn. Als die dan ook nog eens allemaal op dit forum terecht komen, krijg je al snel een vertekend/negatief beeld.

Ik had voor mezelf alleszins dezelfde denkwijze aangenomen als Stromeur hier aanhaalt. Ik ben bij 3 dealers geweest. Degene die een aantal teststromers had staan die ik mocht proberen (nu heb ik in aanloop van de mijne er zelfs een voor 2 weken mee), leek me er eentje te zin met kennis van zaken. Ik hoor ook dat deze handelaar een goede repuatue heeft. Daar heb ik dan voor gekozen, in de hoop dat, als er ooit iets stuk gaat, hij dat proper oplost. Je hebt sowieso 2 jaar garantie en erna kan je er nog bijkopen. Dat ga ik wel doen. Hou ook in je achterhoofd dat deze aandrijving helemaal nieuw is.

Ik hoop alleszins dat je (en ikzelf ook natuurlijk :) ) een probleemloos exemplaar krijgt.

Qua specs en uiterlijk vind ik het echt de mooiste fiets. Ik heb deze vergeleken met de klever pinion, en ben voor deze gegaan. De enige andere die me qua specs even hard kon bekoren, was de ellio. Prachtig ding, maar omdat de stromer ook alles heeft wat ik wil, en het oog ook wat wil, ben ik toch voor de st2 gegaan...

Als vervangfiets (in afwachting) heb ik trouwens een oude st2 met ketting. Is ook al lekker rijden :)
Jins
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Belgium
Berichten: 786
Lid geworden op: 12 mar 2019, 08:22

metalpe schreef: 24 nov 2021, 13:55 Alle problemen hier baren me, bij zo een dure fiets wel een beetje zorgen, maar je moet het allemaal in de context zien denk ik.
Best verkocht is niet gelijk aan “best”. Het is niet omdat een VW Golf of een Renault Megane de best verkochte wagens zijn dat het ook de beste wagens zijn… Maar wat betreft meldingen ifv storingen heb je een punt. Hoe meer er rond rijden hoe meer “storingen” er gemeld (kunnen) worden. Moet dat telkens een drama zijn? Helemaal niet. Er zijn nu eenmaal mensen die geen band kunnen oppompen en er zijn mensen die geen dealer nodig hebben.
Geniet van van je keuze, hou het veilig en deel je ervaring met ons.
Plaats reactie