Aangifte diefstal e-bikes stijgt met 32%

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 15469
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Klever X Alpha 45

In de eerste zes maanden van 2021 werd 32% vaker aangifte gedaan van diefstal van e-bikes dan in januari t/m juni 2020. Bakfietsendiefstal werd 21% vaker aangegeven. In diezelfde periode daalden de aangiftes van diefstal van gewone fietsen juist met 38%.

Kortom: dieven hebben geen interesse meer in de gemiddelde stationsfiets; e-bikes zijn roversgoed. En er worden er veel meer gejat dan we weten, want gemiddeld doet maar 14% van de slachtoffers van diefstal aangifte.

Lees hier het artikel:

https://nieuwsfiets.nu/2021/07/26/diefs ... aantal_269
Stromer ST1 X (2017) --> Stromer ST2 S (2018) --> Klever X Alpha 45 (2021)
Edgecrusher
Veteraan
Veteraan
Berichten: 421
Lid geworden op: 20 okt 2019, 15:51

Ik neem wel aan dat e-bikes veel vaker verzekerd zijn dan gewone fietsen, voor de verzekering is een aangifte wel een must.
Gebruikersavatar
mrstrom
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 768
Lid geworden op: 29 okt 2018, 08:07
Locatie: NL nh

14% maar aangifte is wel erg weinig. Voor je verzekering moet je sowieso aangifte doen, dat betekent dat maar 7% verzekerd is?

Ik dacht atlijd dat ze zo makkelij met 1 slot vast staan omdat ze toch verzekerd zijn. Mijn vriendin heeft een ebike met verzekering, alleen het gewone axa slot is verplicht. Maar daarmee staat hij niet zo veilig natuurlijk, optillen en ze zijn weg. Nu heeft ze er voor inde stad een motorfietsslot bij. Hopelijk blijft het tuig er dan vanaf.
On the move: ST3 LE, body float
Edgecrusher
Veteraan
Veteraan
Berichten: 421
Lid geworden op: 20 okt 2019, 15:51

Slechts 14% van de slachtoffers doet aangifte. Dat percentage heeft vooral betrekking op aangiften van e-bikediefstal. Reden is dat e-bikes vaker zijn verzekerd en de verzekeraar meestal een aangifte eist.
De 14% is dus en schatting van de gestolen fietsen in algemeen, in die 14% zitten dus voornamelijk de e-bikes en duurdere fietsen welke verzekerd zijn, maar welk percentage dat dan is?

Verder zijn de daadwerkelijke aantallen lastig te bepalen.

Onderliggend rapport van Bureau Beke:
De exacte omvang van fietsdiefstal is lastig te bepalen.
De experts verschillen van mening over de omvang van fietsdiefstallen.
Welke cijfers zijn dan wel indicatief voor het bepalen van de omvang van fietsdiefstal, want door de lage aangiftebereidheid is er sprake van een hoog
dark number en is de omvang van fietsdiefstal met name gebaseerd op schattingen.
Gebruikersavatar
FreddyH
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 5881
Lid geworden op: 24 jan 2018, 17:46
Locatie: regio Eindhoven
Merk SP: Bulls Green Mover E45

Eens, ik trek ook een andere conclusie uit het artikel. 15 jaar geleden kochten veel mensen nog een dure, niet-elektrische fiets, die werden allemaal verzekerd en bij diefstal was er dus een aangifte nodig. Het overgrote deel van die mensen koopt nu een e-bike.

De meerderheid van de niet-elektrische fietsen die nu nog verkocht worden zijn veel minder fancy. Gewoon een fiets van een paar honderd Euro. Uiteraard is er ook nog een flink deel juist flink prijzige wielrenfietsen en mountainbikes. Een groot deel hiervan is niet verzekerd, en gezien de kans dat je fiets teruggevonden wordt ongeveer 0 is is het gewoon zinloos om een aangifte te doen. Daarom zakt het aantal aangiften van gewone fietsen, niet omdat er minder gestolen wordt.
Remember compliments you receive. Forget the insults. If you succeed in doing this, tell me how.
(Baz Luhrmann)
Jins
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Belgium
Berichten: 699
Lid geworden op: 12 mar 2019, 08:22

Diefstal is er omdat er een markt voor is, daarom niet hier maar elders zeker wel. Het maakt niet uit of je Stromer, of ander merk, beveiligd is met code of wat dan ook.
2 opties:
1) Verkopen als onderdelen.
2) Ali controller + "gashendeltje" voor 100€, evt nog een display. BMS + lader nog eens 100€ om de accu te kunnen gebruiken en dat dingt loopt als nooit tevoren. Geen begrenzing meer op 25 of 45 km/h.
Accu slecht, andere cellen en klaar want geen slim BMS meer. En ja, zo simpel is het.
Uiteraard illegaal en strafbaar maar dat is diefstal ook, daar gaat de dief dus niet van wakker liggen en die verkoopt fietsen als zoete broodjes want er zijn genoeg landen waar het allemaal niet zo nauw komt, klanten genoeg dus.
Gebruikersavatar
Bicarbonaat
Expert
Expert
Belgium
Berichten: 204
Lid geworden op: 24 mei 2021, 19:26
Locatie: be
Merk SP: klever b speed
Km-stand: 3030

ik denk eraan een airtag in te steken , zoals in deze video :


Er is maar 1 vrouw duurder dan je vrouw.., je ex-vrouw.

een nijlpaard kan op land sneller lopen dan een mens , en ook kan een nijlpaard sneller zwemmen dan een mens, dus als je wil winnen in een triatlon zal je snel moeten fietsen.
Plaats reactie